Suomessa kantritanssia on tanssittu vuodesta 1993 asti. Tornioon kantritanssi tuli vuonna 1998. Kemi – Tornion alueen kantritanssiharrastuksen juuret asettuvat 90-luvun loppuvuosiin, jolloin LionsClub Tornio Putaan tanssiryhmä Midnight Cowboys aloitti kantriopetuksen Pirkkiön talolla Ritva ja Simo Lomanin johdolla. 

Borderline Country Dancers ry (BCD) perustettiin 17.8.2000. Borderline Country Dancers ryn ensimmäisen hallituksen muodostivat: Markus Hintikka, Virve Kaartinen, Sari Pirttijärvi, Satu Rantajärvi ja Anu Vuosaari.

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää kantritanssin ja kantrimusiikin tunnetuksi tekemistä Torniossa ja ylläpitää jäsentensä tanssiharrastusta. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää tanssiharjoituksia ja hankkii tarvittavia välineitä jäsenilleen, järjestää juhlia, retkiä, näytöksiä ja muuta vastaavaa toimintaa, ja on yhteistyössä muiden kantriharrastajien kanssa. Jäseniä yhdistyksellä on noin 30.

BCD järjestää rivitanssiharjoituksia kahdesti viikossa. Maanantaisin järjestetään helpot tanssit ja torstaisin haastavat. Rivitanssityylejä ovat muun muassa perinteinen kantri, funky, lattarit, ja night club.

Tanssiopetuksen lisäksi BCD järjestää aktiivisesti tapahtumia ympäri vuoden. Yhdistyksen tanssijat käyvät myös esiintymässä niin yksityisissä kuin julkisissakin tapahtumissa ja tilaisuuksissa. Ota yhteyttä jos haluat tilata meidät tanssimaan tilaisuuteesi. Jos kiinnostuit harrastuksesta, niin katso peruskurssin aikataulu ja ilmoittaudu mukaan. Tämä harrastus sopii kaikille! Tervetuloa tanssimaan meidän riveihin!